Eventtorget förstärker sin familj med förvärvet av Big Crowd Factory

Eventtorget stärker sin företagsportfolio med förvärvet av Big Crowd Factory, specialiserade på utomhusbio och stora evenemang. Genom detta förvärv tar Eventtorget ett steg framåt i att erbjuda minnesvärda och publikdrivande evenemang för sina kunder över hela landet.

Eventtorget meddelar idag att de har förvärvat Big Crowd Factory, ett framstående företag inom evenemangsbranschen som specialiserat sig på att arrangera utomhusbio och andra stora besöksdragande evenemang. Detta förvärv fördjupar samarbetet mellan de två företagen och stärker Eventtorgets position som en ledande aktör inom evenemangs- och aktivitetsbranschen.

Aktivitetshyra, som redan är en del av Eventtorgetfamiljen, och Big Crowd Factory har tidigare haft ett framgångsrikt partnerskap där de tillsammans arrangerat utomhusbio i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu tar samarbetet ytterligare steg framåt då Big Crowd Factory blir ett helägt systerbolag till Aktivitetshyra. Andra bolag som ingår i koncernen sedan tidigare är Luftlek.se och Trädgårdslek.

”Det kändes som ett självklart val att fördjupa vårt samarbete med Big Crowd Factory när de öppnade upp för att leta efter nya ägare,” säger Joel Georgy, ägare Eventtorget. ”Vi ser fram emot att fortsätta vår satsning på utomhusbio och andra stora evenemang. Under förra året gjorde vi flera investeringar och nu har vi redan imponerande utrustning på plats med LED-skärmar, stora uppblåsbara dukar med kraftiga projektorer och avancerad ljud- och ljusutrustning. Vi ser också fram emot att utforska nya möjligheter, inklusive att visa evenemang som Eurovision och eventuellt OS utomhus.”

För år 2024 planerar koncernen att fokusera på tre större 2-dagars biofestivaler med preliminära datum: Stockholm vecka 30, Göteborg vecka 31 och Malmö vecka 32. Nästa år är planen att expandera med fler festivaler och andra spännande evenemangsformat.

 

Om Big Crowd Factory:
Big Crowd Factory är en framstående aktör inom evenemangsbranschen med specialisering på utomhusbio och stora publika evenemang. Deras expertis och erfarenhet bidrar till att skapa minnesvärda och engagerande upplevelser för en bred publik. Läs mer på hemsidan: www.bigcrowdfactory.com

Om Eventtorget:
Eventtorget är en ledande leverantör av evenemangstjänster och produkter i Sverige. Med ett brett utbud av lösningar för allt från eventplanering och logistik till utrustningsuthyrning och underhållning, strävar Eventtorget efter att skapa minnesvärda och framgångsrika evenemang för sina kunder över hela landet. I Eventtorgets företagsportfölj ingår förutom nyförvärvet Big Crowd Factory även Aktivitetshyra, Luftlek och Trädgårdslek.

 

Läs mer om förvärvet av Luftlek och Aktivitetshyra här:

Eventtorget expanderar sin företagsportfölj med förvärvet av Luftlek Event och Uthyrning AB

Eventtorget stärker sin position på evenemangs- och aktivitetsmarknaden genom förvärv av Aktivitetshyra AB